Jump to main content

Möt Viveka Andersson, Saferoad Sveriges nya Utbildningschef

Viveka brinner för att utbilda och bidra till säkert arbete på väg.

Saferod Sveriges utbildningsverksamhet leds nu av Viveka Andersson. Hon arbetar tillsammans med Lisa Andersson och Kent Malmberg samt Erik Karlsson gällande den nya Steg 3 utbildningen för Arbete på Väg. Utbildningssäsongen är full gång och förutom att hålla i kurser arbetar avdelningen med att uppdatera Saferoads utbildningsmaterial och skapa webbaserade utbildningar.
– Vårt material måste uppdateras efter de nya kompetenskrav som framställts av Trafikverket. Vi jobbar också med att skapa en webbaserad utbildning för Steg 1.1-1.3. Det är en spännande tid och jag hoppas det nya materialet och webbutbildingen kommer uppskattas av våra kunder, säger Viveka Andersson.

Förändringar Trafikverkets kravkurser

Trafikverkets kravkurser har sedan starten av 2019 förändrats. Cerifieringskraven på yrkesarbetare har tagits bort och istället har Trafikverket ställt tydliga krav på kompetens för arbetsgruppen. Kompetensen ska intygas av arbetsgivaren. Nu gäller också högre krav på arbetsledare, vilka också ska certifieras. Läs mer hos Trafikverket.

Hur vet man vilken utbildning som krävs för arbetet man ska göra?
– Då ringer man oss så reder vi ut det. Du kan också besöka Trafikverkets hemsida och ta del av informationen som finns där, säger Viveka Andersson.

Säkert arbete på väg

För att det ska vara så säkert som möjligt när man väl är ute på jobb tror Viveka det är extra viktigt att vara uppmärksam på riskerna som finns vid arbetet. Största risken är passerande fordonstrafik.
– Det gäller att du ser riskerna i alla arbetsmoment och arbetar för att förebygga olyckor, säger Viveka Andersson.

Kontakta oss på utbildning

Mail: utbildning@saferoad.se
M: 070-216 31 01

Om Saferoad Sverige

Vi har en stark regional närvaro i hela Sverige och erbjuder ett unikt utbud av trafiksäkerhetsprodukter och lösningar. 

Läs mer

Saferoadbloggen

I Saferoadbloggen delar vi med oss av våra bästa tips och fördjupar oss inom olika ämnen som rör trafiksäkerhet.

Läs mer

Kontakt

Kontakta oss för mer info om oss och våra produkter/tjänster.

Kontakta oss